Kinesio-tape Kinesio-tape
A teljesítmény- és tömegsport fejlődésével együtt vált a sérülés megelőzésére és kezelésére használt bandázsolás ismertté és kedveltté.
Dévény-módszer Dévény-módszer
A Dévény Speciális manuális technika- Gimnasztika Módszer (DSGM) megalkotója Dévény Anna gyógytornász, aki több mint 30 éve folytatja gyógyító tevékenységét.

A Dévény-módszerről


A Dévény Speciális manuális technika- Gimnasztika Módszer (DSGM) megalkotója Dévény Anna gyógytornász, aki több mint 30 éve folytatja gyógyító tevékenységét . Módszerét a gyermekek és felnőttek mozgásrehabilitációjában eltöltött hosszú évek gyakorlati tapasztalatai alapján alakította ki.
Dévény Anna napjainkban is aktívan dolgozik, Alapítványának vezetője, valamint végzett gyógytornászoknak oktatja módszerét.


Elismerései:


2003. Batthyány-Strattmann László-díj
2010. Prima Primissima-díj

 

 

Októl függetlenül minden mozgásszervi sérülésnél tapasztalható az inak, izmok letapadása, zsugorodása, más szóval kontraktúrája. Kötött izmokkal csak szűk terjedelmű, fájdalmas mozdulatok végezhetők, melyek végül azt eredményezik hogy a sérült testtáj teljesen kiesik a mozgásból, valamint az ép szerkezeti egységek fokozott igénybevételnek lesznek kitéve.


A kézzel végzett ín, izom, kötőszövet mobilizáló speciális technika rendkívül hatékonynak bizonyul a kontraktúra oldásában. A kézzel adott mechanikai inger az inakban levő receptorokat ingerelve direkt idegrendszeri stimuláló hatással bír. A manuális technikával és az erre épülő speciális testképző gimnasztika alkalmazásával gyógyíthatók az oxigénhiányos állapotból eredő mozgáshibák.

Débény Anna

(fénykép forrás:http://www.eletforma.hu/)

 

 

Linkajánló: www.deveny.hu