Kinesio-tape Kinesio-tape
A teljesítmény- és tömegsport fejlődésével együtt vált a sérülés megelőzésére és kezelésére használt bandázsolás ismertté és kedveltté.
Dévény-módszer Dévény-módszer
A Dévény Speciális manuális technika- Gimnasztika Módszer (DSGM) megalkotója Dévény Anna gyógytornász, aki több mint 30 éve folytatja gyógyító tevékenységét.

Munkatársak

Dévai Gabriella
Molnár Petra Molnár Petra
2014-ben az SZTE-ETSZK karán végeztem gyógytornász szakon. Szeged az első pillanattól fogva a szívemhez nőtt, köszönhetően a szép, parkosított környezetnek, a barátságos és segítőkész embereknek. A gyógytornász szakmába az első nyári gyakorlatom során szerettem bele, ahol közvetlen közelről tapasztalhattam meg, hogy a segítségünkkel milyen nagy előrelépések és felépülések érhetőek el. A négy év alatt az iskolában és a gyakorló területeken egyaránt sok lehetőségünk volt gyakorlatot szerezni, amihez igazán jó oktatók, szakemberek segítettek hozzá minket. Ezeknek köszönhetően diplomaszerzés után úgy éreztem, kellő gyakorlattal rendelkezem, ahhoz, hogy önállóan is megálljam a helyem a szakmában.
2014. június végén kezdtem el dolgozni első és egyben jelenlegi munkahelyemen, a Dévai Fizioterápia Kft-nél. Leggyakoribb problémák, amikkel foglalkozom: gerincferdülés, hanyagtartás, Scheuermann-betegség, de minden egyéb mozgásszervi megbetegedés, sérülés, neurológiai kórkép rehabilitációjában is segítséget nyújtok.

Speciális szakterületeim:
- Schroth-módszerrel végzett gyógytorna gerincferdüléses gyermekeknél, serdülőknél.
- A gerinc porckorongsérves problémáinak kezelése McKenzie – módszerrel
2015. elején végeztem el a 3D Scoliosis Terápia Tanfolyamot ( Schroth-módszer). Ennek köszönhetően egy teljesen új szemléletet sajátítottam el a gerincferdülés kezelésében. Amikor kiderül hogy a gyermeknél gerincferdülés látható, a szülők aggodalma érthető, hiszen általában kevésbé tájékozottak e témában. A scoliosis kialakulása ismeretlen eredetű, mozgékony, sportoló, jó izomzatú gyermekeknél is megjelenhet ez a probléma. A szülők és gyerekek részéről rengeteg kérdés felvetődik: mi látható a röntgen képen, mi az a fűző, mikor, miért, meddig kell ezt viselni, mit szólnak majd ehhez a suliban? Nincs két egyforma gerincferdüléses ember, ezért kezelésekor csakis az egyéni terápia jöhet szóba. Minél korábban fedezik fel ezt az állapotot, és megkezdődik a célzott aktív korrekciós gyógytorna, annál nagyobb esélyünk van javulást elérni!

Szakmai képzések:
- Funkcionális vizsgálat, avagy „up to date” gyors tesztek a mindennapokra (Thera- Team Kft.) Budapest – 2014.
- Kinezio-tape basic modul(K-ACTIVE TAPE), Szeged- 2014.
- 3 D Scoliosis Terápia Tanfolyam a Schroth Rendszer alapján, Budapest- 2015.
- McKenzie A, B modul, Budapest - 2016.
- Almásy Mozgásakadémia core stabilizáció, Budapest- 2017.
- A nyaki gerinc vizsgálata és kezelése különös tekintettel a szegmentális instabilitásra – Bíró Dalma, Pécs 2018.
- McKenzie C modul, Budapest- 2019.
- Scoliosis terápia speciál, Solinea – Horvát Krisztina, Budapest – 2019.
Nagy Lilla Nagy Lilla
Érdeklődésem a szakma iránt már gyermek- koromban elkezdődött. Mint afféle gyermek, én is nagyon izgága voltam kiskoromban, így már korán érdeklődtem a mozgás minden fajtája iránt.
Orosz Zsuzsa Orosz Zsuzsa
A mozgás szeretete gyermekkorom óta elkísér. Több sportággal is megismerkedtem, de végül a ritmikus gimnasztikát választottam, amelyet 9 évig űztem.
A sport szeretete miatt, továbbá a családom és a közeli ismerőseim körében látott sok sérülés miatt szerettem volna jobban átlátni és megérteni az emberi mozgásszervrendszer működését, valamint a különböző kórképek kezelési lehetőségeit. Ezért esett választásom a gyógytornász képzésre.
2017-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán gyógytornászként. Több kórházi gyakorlat és munkatapasztapat után kerültem a Dévai Fizioterápiához!😊

Izmaink erőssége, rugalmassága határozza meg testtartásunk minőségét. Mély izmaink állapota pedig nagyban befolyásolhatja életminőségünket (derékfájdalom, ülő életmód káros hatásai). Ezeket az izmokat nagyon izgalmas dolog különböző eszközök bevonásával trenírozni, erősíteni, lazítani. Úgy tapasztalom, sokan vásárolnak otthonra tornaeszközöket, pl.: gumiszalagot, dyn-air párnát, nagy labdát, soft ballt, SMR hengert, súlyzókat, de nem biztos, hogy megfelelően tudják őket alkalmazni.

Legyen szó erősítésről vagy nyújtásról, a gyógytornában a gyakorlatok sokszor egyszerűnek tűnnek. Azonban a precíz kivitelezésben rejlik a nehézsége, hatékonysága.

Ha csupán szeretnéd otthoni tornádat színesíteni, vagy összetett a problémád, ficamot, törést, vagy bénulást követően izomerősítés a célod, derékfájdalommal küzdesz vagy szeretnél segítséget kérni edzés előtti bemelegítésedhez, edzés végi nyújtásodhoz, fordulj hozzám bizalommal!

További tanulmányaim:
🔹 Fitness Company Csoportos Fitness Instruktor képzés (2016)
🔹 Oriolus-Med Alternatív Medicina Acu-Tape tanfolyam (2016)
🔹 Almásy Mozgásakadémia Core-stabilizáció képzés (2017)
🔹 Fitness Company Személyi edző képzés (2019)
🔹 Almásy Mozgásakadémia Fasciatréning, mobilizáció és stretching (2019)
🔹 McKenzie „A” modul (2019)
🔹 Almásy Mozgásakadémia Komplex szemléletű funkcionális edzés tanfolyam (2019)
Huszti Alexandra Huszti Alexandra
2019-ben fejeztem be tanulmányaim a Pécsi Tudomány Egyetem Egészségtudományi Karán. Az egyetemi gyakorlatok alatt számos, baranyai és somogyi kórház működésébe, felépítésébe bepillantást nyerhettem. A szakmai gyakorlatok alatt megtapasztaltam hogy a betegek gyógyulásuk érdekében milyen erősek tudnak lenni és mi gyógytornászok mozgás rehabilitációjukban legfontosabb segítségeik lehetünk. A tanulmányaim alatt, Marcaliban önkéntes tornát tartottam enyhén fogyatékosok számára. A diplomamunkám során három hónapon át, kismamákkal is foglalkoztam a szülés utáni gyorsabb regeneráció céljából.

Elvégzett szakmai tanfolyamok:
2020. Flossing terápia a mozgásszervi problémák és sportsérülések rehabilitációjában, Budapest Balance Akadémia
2018. Kiniseio-Tape alap és haladó I. tanfolyam, Budapest, Oriolus-Med Kft.
2018. Császármetszés utáni regeneráció workshop, Budapest
A diploma megszerzését követően csatlakoztam a Dévai Fizioterápia csapatához, ahol nagyon kedves kollegák vesznek körül, rengeteget tanulhatok tőlük. Szívemhez közel álló témák közé tartozik a sportsérülések rehabilitációja, műtét utáni rehabilitáció, műtéti hegkezelés, szülés utáni regeneráció, derékfájás problémakör.
Horváth Anita Horváth Anita
Mottóm: A változás bennünk van, a gyógytorna pedig értünk!

A Marcaliban és a Nagybajomban lévő gyógytorna rendelőben dolgozom.
Marcaliban minden nap, Nagybajomban szerdánként vagyok elérhető, előzetes bejelentkezés szerint.

Számomra a gyógytorna nemcsak szakma, hanem hivatás, mellyel azoknak segíthetek, akik az egészségükért maguk is tenni szeretnének. A mozgásprobléma mindig egy rejtvény, amit minden oldalról megvizsgálva kell megoldani. A gyógytorna módszerei sokfélék, a tornaeszközöket pedig szeretem változatosan használni, hogy a munka hatékony legyen és izgalmas maradjon!
A kívánt célt közösen érhetjük el az akadályok leküzdésével. Lehet a kiszemelt cél például egy fájdalmatlanul elvégzett házimunka, vagy egy hosszabb autózás derékfájdalomtól, láb zsibbadástól mentesen. Ez igenis fontos, hiszen nem mindegy milyen minőségben telnek a mindennapjaink!
2018-ban végeztem gyógytornászként Pécsett, a PTE Egészségtudományi Karán. A szakmai gyakorlatok során pillanthattam igazán bele abba, hogy milyen fontos szerepe van a rehabilitációban a gyógytornásznak sok-sok területen egyaránt. Rengeteg sikerélmény és öröm társul a munkánk mellé, az elsőket ezeken a szakmai gyakorlatokon szereztem meg.
2018. júliusában Hévízen helyezkedtem el a Danubius Hotelnél. Nagy kihívásnak vettem, hiszen idegen nyelven korábban sosem tartottam gyógytornát. Mivel nem adom fel könnyen, élvezettel vettem az akadályt. Gyorsan sikerült elsajátítani németül, angolul, és oroszul a torna során használt gyakorlatok kifejezéseit. Ízületi mozgatás, gerinctorna volt leginkább a feladatom idős és középkorú betegek körében. Egy évig lelkiismeretesen végeztem a munkám Hévízen, de valahogy hiányzott a további szakmai kihívás, amit a Dévai Fizioterápiánál megtaláltam.
Nemcsak felnőtt páciensekkel dolgozom. A gyermekek mozgás rehabilitációja mindig is közel állt a szívemhez, így megkésett mozgásfejlődésű csecsemőkkel és gyerekekkel is foglalkozom.
Folyamatosan bővítem a tudásomat, sok olyan gyógytorna technika van, amit még szeretnék megtanulni, leginkább a manuális eljárások érdekelnek.
Elvégzett szakmai tanfolyamaim:
2019. McKenzie „A”: ágyéki gerinc fizikális vizsgálat és terápia, Budapest
2018. Primitív reflexek jelentősége a korai mozgásfejlesztésben, Budapest Helica stúdió
2016. Kinesio-tape alaptanfolyam, Budapest, Oriolus- Med Kft
2016. Acu-tape haladó I., Budapest, Oriolus-Med Kft
Sok szeretettel, és legjobb tudásommal várom a kedves gyógyulni vágyókat!