Kinesio-tape Kinesio-tape
A teljesítmény- és tömegsport fejlődésével együtt vált a sérülés megelőzésére és kezelésére használt bandázsolás ismertté és kedveltté.
Dévény-módszer Dévény-módszer
A Dévény Speciális manuális technika- Gimnasztika Módszer (DSGM) megalkotója Dévény Anna gyógytornász, aki több mint 30 éve folytatja gyógyító tevékenységét.

Munkatársak

 

 

Molnár Petra - gyógytornász

 

 

Molnár Petra2014-ben az SZTE-ETSZK karán végeztem gyógytornász szakon. Szeged az első pillanattól fogva a szívemhez nőtt, köszönhetően a szép, parkosított környezetnek, a barátságos és segítőkész embereknek. A gyógytornász szakmába az első nyári gyakorlatom során szerettem bele, ahol közvetlen közelről tapasztalhattam meg, hogy a segítségünkkel milyen nagy előrelépések és felépülések érhetőek el. A négy év alatt az iskolában és a gyakorló területeken egyaránt sok lehetőségünk volt gyakorlatot szerezni, amihez igazán jó oktatók, szakemberek segítettek hozzá minket. Ezeknek köszönhetően diplomaszerzés után úgy éreztem, kellő gyakorlattal rendelkezem, ahhoz, hogy önállóan is megálljam a helyem a szakmában.


2014. június végén kezdtem el dolgozni első és egyben jelenlegi munkahelyemen, a Dévai Fizioterápia Kft-nél. Leggyakoribb problémák, amikkel foglalkozom: gerincferdülés, hanyagtartás, Scheuermann-betegség, de minden egyéb mozgásszervi megbetegedés, sérülés, neurológiai kórkép rehabilitációjában is segítséget nyújtok.

 

 

 

Molnár Petra

 

 

A K-Active Tape tanfolyamot még a főiskola alatt végeztem el (2013), már akkor is érdekelt, hogy ez a szalag mire képes. Az azóta eltelt idő és megszerzett tapasztalat is azt mutatja, hogy egy igazán hatékony módszert sikerült annak idején elsajátítanom.


2014. augusztus - 2015. június között részt vettem a Kadarkúti-Nagybajomi Kistérség Gyermekesély- projektjében. Ez idő alatt óvodákban tartottam egyéni (pl. Achilles-ín kötöttség, dongaláb miatt) és csoportos tornát (lábboltozat erősítés, tartásjavítás). A Gyerekházakban 0-3 éves korú gyermekekkel foglalkoztam, ahol a leggyakoribb probléma a nyaki, háti  hypotónia, ferde nyaktartás, kötött csípőízület, és a megkésett mozgásfejlődés volt.


2015. elején végeztem el a 3D Scoliosis Terápia Tanfolyamot ( SCHROTH-módszer). Ennek köszönhetően egy teljesen új szemléletet sajátítottam el a gerincferdülés kezelésében.
Úgy gondolom, a hatékony gyógytorna titka a terapeuta részéről a következőkben rejlik: megfelelő szakmai tudás, elhivatottság, magas szintű empátiás készség, kölcsönös bizalom kialakítása a kezelt beteggel. A páciens részéről pedig elengedhetetlen az otthoni gyakorlás! MEGÉRI!

 

Szakmai képzések:

 

  • 3 D Scoliosis Terápia Tanfolyam a Schroth Rendszer alapján, Budapest
  • Funkcionális vizsgálat, avagy „up to date” gyors tesztek a mindennapokra (Thera- Team Kft.) Budapest
  • Kinezio-tape (K-ACTIVE TAPE), Szeged